Care sunt beneficiile unui scaun auto de copii cu sistem isofix?

Scaunul auto pentru copii este unul dintre instrumentele cele mai importante pentru randul copiilor. Scaunele auto de copii cu sistem isofix sunt mult mai sigure. Dupa cum putem observa, folosirea scaunului auto pentru copii are o serie de avantaje de care trebuie tinut cont atunci calatorim cu copiii in masina. Utilizarea unui scaun auto nu este importanta doar pentru protejarea copiilor, ci si pentru a evita sanctiuni inutile.

Scaunele auto si beneficiile acestora.

•          reduc rata mortalitatii

•          reduc riscul leziunilor la copii

•          ajuta la controlarea comportamentului necorespunzator al copilului in masina

•          impiedica aparitia senzatiei de ameteala

•          impiedica distragerea atentiei conducatorului auto

•          protejeaza integritatea fizica a copilului

Tipuri de scaune auto

  • Unidirectionale: Aceste scaune sunt scaune orientate in directia opusa de deplasare, si sunt, de obicei, portabile si mici, astfel incat de indata ce copilul creste si ajunge la 10 kilograme, va trebui inlocuit cu un alt scaun auto adecvat pentru inaltimea si greutatea lor. In orice caz, copiii sub 2 ani nu ar trebui sa calatoreasca in scaune auto cu fata catre sensul de mers.
  • Combinate: Aceste scaune auto se pot instala cu fata spre sensul de mers de indata ce copilul implineste varsta de 2 ani. In acest moment ar trebui folosit scaunul cu centura de siguranta in 5 puncte pana cand copilul atinge limita maxima de greutate. Centura in cinci puncte ofera o protectie sporita fata de centura de siguranta obisnuita.
  • Convertibile: Aceste scaune sunt mult mai frecvente decat scaunele anterioare si pot fi instalate cu fata catre sensul de mers sau cu spatele catre sensul de mers (rear-facing). Nu trebuie sa uitam faptul ca pana la 2 ani copilul ar trebui sa stea in scaune rear-facing, deoarece sunt cele mai sigure scaune auto pentru copii.
  • Inalte: Scaunele auto inalte ne permit sa folosim centurile de siguranta ale masinii, cu toate ca aceste scaune trebuie utilizate atunci cand copilul indeplineste cerintele in ceea ce priveste greutatea si varsta.

Dupa cum se poate observa, scaunul auto pentru copii nu trebuie sa lipseasca din masina cand calatorim cu copiii. De unde putem achizitiona un scaun auto pentru copii, de cea mai buna calitate si la un pret avantajos? Intrand in magazinele online, vom descoperi diverse modele de scaune auto pentru copii. O alegere foarte buna pentru copiii nostri poate fi Scaunul auto Klippan Century Rear-facing, care face parte din grupa 9-25 kg. In anul 1967, Klippan a lansat primul scaun auto pentru copii, care putea fi instalat cu spatele catre sensul de mers (rear-facing). In urmatorii 50 de ani, au fost incorporate noi resurse cu scopul de a imbunatati siguranta produselor.

Noul scaun auto poate fi instalat doar cu spatele catre sensul de mers, dispune de centura de siguranta in 3 puncte si un picior de suport in podea. Acest scaun se poate inclina in 4 pozitii. Este prevazut cu husa complet detasabila pentru o curatare facila. Perna reductor pentru sezut si cele laterale integrate in husa, ajusteaza dimensiunile interioare ale scaunului pentru copiii mai mici. De asemenea, putem alege unul care face parte din grupa 9-36 kg.

Aceste modele de scaune pot fi utilizate atat cu spatele, cat si cu fata catre sensul de mers. Sunt scaunele auto de copii cu sistem isofix care beneficiaza de o captuseala suplimentara cu spuma poliuretanica flexibila in zona spatarului si tetierei, pentru un confort sporit al copilului. De asemenea, instalarea pe partea dreapta are ca avantaj si faptul ca protejeaza copilul in cazul unui impact lateral cu o masina care vine din sens opus. Scaunul auto pentru copii poate fi montat si pe locul pasagerului din fata, cu conditia sa se decupleze airbagul pasagerului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *