Carnea de CAL in restaurantele din tara! Cum se poate deosebi carnea de cal?

Valva  carnii de cal, care a creat spaima in randul clientilor restaurantelor atat din alte tari, cat si din Romania, ia amploare! AFLA in ce alte orase din tara s-a consumat carne de cal in restaurante! sursa foto:stirileprotv.ro

Carnea de cal este vanduta in restaurante drept ca si carne de vita. Patronul care este banuit ca ar fi falsificat marfa sa ales cu dosar penal si risca chiar sa ajunga la inchisoare. Carnea de cal a ajuns pe mesele restaurantelor atat din Bucuresti, cat si din Sibiu.

Aspectul carnii de cal este asemanator cu cel de vita,  insa diferenta este mica: cea de cal este mai inchisa la culoare, maronie si grasimea este portocalie,iar cea de vita este rozalie si grasimea este alba. Aceeasi diferenta este  si dupa preparare.

Inlocuirea carnii de cal cu cea de vita este o frauda si se pedepseste dur. Toti patronii de abatoare care sunt prinsi risca inchisoarea. Inspectorii ANSVSA au stabilit, ca marfa din depozitul din Blaj provenea dintr-un depozit din Ilfov si doua abatoare din Brasov si Botosani. Nu se stie daca toti patronii acestor firme sunt implicati in scandal, sau singurul vinovat ar fi patronul depozitului din Alba.

Ancheta continua.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *