Ce presupune colaborarea cu un cabinet de avocatura din Botosani?

Profesia de avocat se poate desfasura in mai multe moduri, dar cea mai cunoscuta varianta este crearea unui cabinet.

Cabinetul de avocatura este modalitatea cea mai eficienta prin care avocatul isi desfasoara activitatea, fiind o forma individuala de prestare servicii in domeniul juridic.

Stim deja ca rolul avocatilor este esential, in foarte multe situatii. Acestia ne indruma in foarte multe privinte, oferindu-ne consultanta de specialitate atat in problemele de drept comercial, precum si in cazurile penale sau divorturi.

De cele mai multe ori, alegerea unui cabinet de avocatura cu care sa colaboram se dovedeste a fi dificila, insa trebuie sa tinem cont de anumite criterii in acest sens.

Multe persoane aleg in functie de onorariile percepute, insa acest concept este gresit. De cele mai multe ori, serviciile nu sunt de cea mai buna calitate, aducand cu ele inconveniente, deci trebuie sa mizam pe profesionalism si experienta, nu pe un pret scazut.

Un cabinet de avocatura din Botosani este specializat in orice caz de natura juridica, datorita pregatirii temeinice a avocatilor, precum si a experientei acumulate pe parcursul timpului.

Close up on the scales of justice on a small bronze statue over a blue background with copy space conceptual of law and order

Cel mai important aspect cand vine vorba de a alege un avocat care sa ne reprezinte in instanta tine de aderarea acestuia la Uniunea Nationala a Barourilor din Romania.

In acest fel, suntem siguri ca acesta isi desfasoara activitatea in conformitate cu normele legislative din Romania, detinand totodata si licenta de libera practica.

Avocatii sunt prezenti la fiecare termen de judecata, deci ar fi mai usor daca am opta pentru alegerea unui cabinet din orasul in care locuim, pentru a evita cheltuielile de transport.

Ca in orice alta profesie si in cazul avocatilor, succesul acestora este principalul indicator al profesionalismului si seriozitatii cu care isi trateaza clientii.

Ideal ar fi sa ne informam cu privire la activitatea precedenta a acestora, prin solicitatea prezentarii unui portofoliu.

Portofoliul reprezinta o scurta prezentare a intregii activitati din domeniul juridic, precum si unele recenzii din partea fostilor clienti.

Indiferent de proces, avocatul are locul de a ne reprezenta drepturile si de a ne apara, de aceea, trebuie sa comunicam cat mai bine cu acesta, iar onestitatea nu trebuie sa lipseasca.

Orice avocat profesionist isi va tine la curent clientul cu orice noutate apare, deci intra in atributiile sale sa ne informeze cu evolutia cazului.

Intalnirile dintre avocat si client se fac in cadrul cabinetului de avocatura din Botosani, pentru a exista o colaborare cat mai eficienta. Avocatii vor pune o serie de intrebari, pentru a-si face o parere cat mai amanuntita cu privire la caz, in vederea solutionarii acestuia.

Intre client si avocat se va incheia un contract de asistenta juridica, unde se precizeaza drepturile si obligatiile fiecarei parti.

Serviciile oricarui avocat sunt transparente si conform legii, aspect precizat si in cadrul contractului.

In orice caz, pot sa existe etape mai greu de parcurs, tocmai de aceea avem nevoie de ajutor de specialitate.

Asadar, colaborarea cu un cabinet de avocatura este o alegere inspirata, deoarece membrii cabinetului sunt avocati profesionisti, cu experienta necesara in domeniul in care avem nevoie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *