Cei mai importanti 5 pasi pe care trebuie sa ii urmeze un cuplu pentru fertilizarea in vitro

Fiecare cuplu ajunge in acel punct in care isi doreste un copil. In stil metaforic, un copilas este fructul iubirii lor. Din punct de vedere psihologic, un copil este urma lasata de un om pe pamant. Fiecare dintre noi ne dorim sa lasam ceva in urma noastra, amintirea noastra sa dainuiasca de-a lungul timpului prin oameni care ne poarta ideile, sangele, adn-ul mai departe. Desi natalitatea in tara noastra este una scazuta, exista o multime de femei in tara noastra care si-ar dori sa aiba un copil si care din pacate nu sunt fertile.

Fiecare femeie care isi doreste un copil trebuie sa aiba grija de sanatatea sa si sa se prezinte la medic atunci cand are probleme sau cand simte ca lucrurile nu sunt in regula. Exista o multime de tratamente de fertilitate pentru a ajuta femeile sa conceapa un copil. Fertilizarea în vitro este o procedura utilizata pentru a trata probleme de fertilitate si ajuta la conceperea unui copil atunci cand toate celelalte metode nu au dat gres.

Pimul pas reprezinta prima discutie pe care o are un cuplu cu medicul lor.  Este momentul in care primesc sfaturi despre modalitatea de tratare a problemelor si reducerea cauzelor infertilitatii. Medicul examineaza cu aceasta ocazie si documentele medicale (analize, ecografii anterioare), iar in urma acestei discutii, medicul stabileste daca mai sunt necesare sau nu alte investigatii.

Al doilea pas consta in intocmirea unui dosar pentru FIV, adica fertilizare in vitro.  Pentru intocmirea dosarului este necesara o intalnire cu persoana desemnata in acest sens, ocazie cu care analizele vor fi din nou verificate de catre medic si medicul va incerca sa explice din nou anumiti pasi care trebuie urmati pentru a asigura bunul mers al intregului proces.

Pasul trei reprezinta pregatirea pentru aceasta procedura. Se face o programare pentru o consultatie, doar in timpul ciclului menstrual anterior tratamentului programat. Aceasta  consultatie trebuie sa aiba loc nu mai tarziu de 14 zile de la debutul fluxului menstrual si in  cadrul acestui ciclu menstrual, trebuie sa va protejaţi  prin metode tip bariera pentru a nu ramane insarcinata.

Pasul cu numarul patru reprezinta consultatia preliminara. In cadrul acestei consultatii se vor verifica din nou investigatiile adunate în dosar si eventual se vor completa investigatiile lipsa, iar medicul va va explica etapele procesului de fertilizare in vitro. Cu aceasta ocazie, se stabileste si tipul de protocol.

gravida-370x270Pasul cinci consta in stimularea ovariana. La o anumita data stabilita de medic, cumplu se va intalni cu medicul pentru a incepe un tratament injectabil. Mersul la doctor nu este cea mai placuta vizita, dar scopul merita toti banii din lume. Pentru o femeie care isi doreste un copil orice procedura dureroasa devine suportabila atunci cand se gandeste la primul ras al copilului sau chiar primul planset. Partenerul de cuplu trebuie sa o sustina si sa ii ridice moralul. Tratamentele hormonale si procedurile dureroase care nu dau rezultate pot dezamagi sau chiar deprima partenera, dar cu sprijin si iubire copilul mult dorit va aparea.

Este foarte important ca partenerul sa ii ridice moralul femeii pentru a nu renunta. Exista solutie la orice si timpul va rezolva orice problema care pare sa nu aiba remediu. Fertilizarea in vitro este o procedura care necesita timp si rabdare deoarece la prima fertilizare pacienta poate pierde sarcina deoarece a facut cel mai mic efort, dar prin rabdare, incredere in procedura si respectarea regulilor impuse de medic o sarcina poate avea un rezultat mult dorit, adica un copilas perfect sanatos.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *