Content writing SEO – la cine apelam?

Probabil ca ati auzit pana acum de content writing. Content writing-ul se refera la scrierea de continut, de articole pentru diverse site-uri, blog-uri etc. si trateaza diverse subiecte. Cei care scriu astfel de articole trebuie, insa, sa fie atenti la corectitudinea scrierii articolului, plasarea semnelor de punctuatie si la optimizarea articolelor. Ne vom concentra mai mult pe ultimul aspect, si anume optimizarea de articole sau content writing SEO.

Optimizarea de articole – ce inseamna SEO?

Content writing SEO – la cine apelamOptimizarea articolelor este un aspect foarte important pentru un site web, intrucat are o influenta foarte puternica asupra audientei si a numarului de persoane la care ajunge. Sa vedem mai intai ce inseamna, de fapt, SEO. SEO vine de la “Search Engine Optimization” sau pe romaneste Optimizarea motoarelor de cautare. Sunt niste termeni putin mai tehnici, dar o sa incerc sa explic cat mai pe intelesul tuturor. Pentru ca un articol sa fie cat mai bine optimizat din punct de vedere al motoarelor de cautare, acesta trebuie sa contina anumiti termeni specifici pentru domeniul respectiv. Luam ca exemplu industria tehnologiei telefoanelor mobile. In aceasta industrie, la fel ca in alte industrii exista termeni care sunt SEO-friendly, adica in momentul cand astfel de termeni sunt introdusi intr-un articol, vor face gasirea site-ului respectiv mult mai rapida. Cu alte cuvinte, in momentul cand vei cauta, de exemplu Samsung Galaxy S20 pe un motor de cautare iti va aparea site-ul care foloseste termenii respectivi si contine articolul cel mai bine optimizat, cel mai probabil al site-ului celor de la Samsung. Sa vedem acum importanta unui astfel de articol.

Importanta articolelor optimizare din punct de vedere al SEO

In primul rand, astfel de articole bine optimizate vor fi plasate in fata celor mai slab optimizate. In momentul cand o persoana cauta un anumit lucru pe un motor de cautare, cum ar fi Google, ii vor aparea articole de la cel mai bine optimizat, pana la cel mai slab optimizat. Se spune ca pe a doua pagina de la Google se pot ascunde si cadavre, intrucat nimeni nu va cauta acolo informatii.

In al doilea rand, acest lucru vine strans legat de primul, daca articolul va fi plasat mai sus pe prima pagina de la Google, cu siguranta ca va avea o expunere mult mai mare fata de unul plasat mai jos. Asadar, articolul respectiv va ajunge la un numar mult mai mare de persoane, iar in cazul unui site de vanzari va aduce un numar mai mare de vanzari, ceea ce va creste profitul companiei respective. Insa, chiar daca un articol este foarte bine optimizat din punct de vedere al SEO, calitatea informatiei este cea care va readuce persoanele in acel loc sa reviziteze acel website sau chiar sa cumpere anumite produse.

Daca sunteti in cautarea unor persoane care sa se ocupe de content writing optimizat SEO puteti sa apelati la cei de la Sarami Media. Acestia sunt o firma profesionista, ce ofera servicii la standarde inalte de content writing, descrieri si advertoriale optimizate SEO. De asemenea, pe site-ul lor veti putea gasi si multe articole interesante si informatii suplimentare despre content writing si SEO.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *