Cum poti deveni avocat in Bucuresti?

Avocatura este o profesie destul de veche pentru oameni, dar este inca destul de noua pentru femei, pentru ca abia in ultimul secol le-a fost permis femeilor sa devina avocati. Este una dintre profesiile liberale catre care se indreapta tot mai multi tineri, si in special tinere. Pentru a deveni avocat in Bucuresti, insa, ai nevoie de cateva calitati incontestabile si de studii bine sedimentate.

Cum diferenta de sex nu mai este o problema, totul sta in secolul XXI in profesionalism, aptitudini si capacitati pentru a deveni nu doar un avocat, ci un avocat bun.  Este bine sa stiti ca exista doua tipuri de avocati acceptati in sistemul legislativ romanesc. Pe de o parte avem avocatii care consiliaza (mai sunt cunoscuti si drept mediatori care nu ajung in sala de insanta) si avocati pledanti care isi desfasoara activitatea cu precadere in fata instantelor judecatoresti.

Desi in prezent si femeile si barbatii pot deveni, in egala masura, avocati, trebuie sa stiti ca s-ar putea sa aveti noroc daca sunteti femeie. Este cunoscut faptul ca normele de conduita ale unui avocat sunt destul de pretentioase, insa daca aveti un aspect fizic placut, ingrijit, un stil elegant-sobru, puteti sa castigati un atu de partea dumneavoastra.

Totusi daca esti femeie si vrei sa ajungi avocat crezand ca iti va mai usor, te inseli. Judecatorul si ceilaliti avocati nu te vor trata preferential doar pentru ca esti femeie. Trebuie sa ai calitati mult mai importanta de atat.

Daca iti doresti sa devii avocat, sunt cateva criterii pe care trebuie sa le indeplinesti: sa fii cetatean roman, sa ai exercitiul dreptului civic si politic, sa fii licentiat in drept sau sa fii doctor in drept si sa nu te regasesti in vreunul din cazurile mentionate in legea nr. 51/1995.

Daca indeplinesti aceste conditii, nu te gandi ca ai trecut hopul, pentr ca abia de acum incepe. Daca nu ai rude sau cunostinte care sa foe avocati, pentru ca ei sa fie dispusi sa te ia drept colaborator, pentru a face practica, va trebuie sa va gasiti unul, iar avocatii nu fac nimic pe degeaba.

Mai mult, odata ce gasiti unul trebuie sa aveti in vedere faptul ca trebuie sa discutati cu el un anumit onorariu pentru dumneavoastra, pentru ca in momentul in care sunteti primit ca si avocat stagiar in Baroul Bucuresti, veti plati lunar taxe catre acesta si catre Uniunea Avocatilor. Cu alte cuvinte, iti trebuie nite bani.

Odata devenit avocat stagiar, lucrurie nu se incheie aici, abia incep. Veti avea posibilitatea, timp de doi ani sa luati parte la procese, sa pledati , sa consiliati, pentru a pune in practica tot ce ati invatat in facultate.

In definitiv, conteaza foarte mult sa aveti incredere in voi. Va va fi dificil sa atrageti clienti daca nu va asociati unei firme de avocatura, insa odata castigat, prestigul ramane al vostru, drept pentru care trebuie sa muncesti mult. Un bun avocat din Bucuresti este un avocat care se bucura de increderea clientilor si de teama concurentilor sai.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *