Despre cazarea in Voronet

Localitatea Voronet este, in prezent, una dintre cele mai cunoscute statiuni turistice din intreaga Bucovina. Situata la 4 km de Gura Humorului, este atestata inca din secolul XV, din anul 1415.

In prezent, Voronetul este vizitat anul de mii de oameni, care vin special pentru a vizita Manastirea Voronet, construita acum mai bine de 500 de ani, de catre domnitorul  Stefan cel  Mare. Datorita frumusetii si  autenticitatii, aceasta este inclusa si in patrimoniul Unesco.

cazare voronetIn ceea ce priveste arhitectura, se remarca si influente bizantine, pe langa cele moldovenesti. Picturile exterioare au fost realizate pe un fundal deosebit, albastru, denumit si albastrul de Voronet, cunoscut in intreaga lume pentru autenticitatea sa.

Itinerariul parcurs pana la Voronet este foarte simplu, din Suceava se ajunge in 30 de minute, iar cu trenul  se coboara in Gura Humorului, de unde se poate merge si pe jos, intr-o plimbare pana la Voronet.

Dezvoltarea economica datorata numarului mare de turisti, a facut posibila si aparitia unui intreg complex de pensiuni. Cazarea in Voronet se poate face atat in cabane, cat si in pensiuni, la preturi foarte accesibile, pe intreg parcursul anului, care dispun de tot confortul necesar pentru o vacanta reusita.

Manastirea Voronet atrage anual vizitatori din toate colturile lumii, care vin in pelerinaj.

Preturile de cazare sunt accesibile pentru toata lumea, incepand de la doar 100 de lei. Ce poate fi mai placut decat sa te trezesti in micul univers bucovinean? Atmosfera rustica este completata de aerul curat de munte, precum si de padurile vesnic verzi.

Pentru cei atrasi de legende, la baza construirii Manastirii Voronet, ridicata in doar 4 luni, ar exista, pe langa priceperea meseriasilor vremii, un ajutor divin. Ce este interesant de precizat, este faptul ca, desi au trecut mai bine de 500 de ani de la construire, renumitul albastru de Voronet a ramas intact pana in zilele noastre.

Manastirea Voronet poate fi vizitata pe tot parcursul anului, oferind privelisti deosebite in fiecare sezon. Daca vara impresionante sunt florile ingrjite de maicute, iarna, impresionante sunt traditiile si obiceiurile, colindele.

Pensiunile din Voronet  ofera servicii de cazare si masa, unde ospitalitatea bucovineana se cunoaste inca de la intrare. Tot aici gasiti si preparate traditionale ecologice, foisoare pentru gratare in aer liber, terase cu panorame, leagane, locuri de joaca pentru copii, iar pe timpul iernii, plimbari cu sanii trase de cai.

Facilitatile din camere asigura tot confortul, fiecare camera dispunand de cablu tv, internet, baie proprie, balcoane, incalzire pe baza de centrala, etc.

Concluzionand, daca doriti sa savurati linistea si frumusetea vietii rurale bucovinene, sa va bucurati de privelisti, sau sa fiti mai aproape de Dumnezeu, vizitand Manastirea Voronet, nu ezitati in a face fie o vizita de weekend, sau chiar un sejur de cateva zile. Cu siguranta, momentele deosebite petrecute aici va vor face sa reveniti cu fiecare ocazie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *