Făină de grâu, confiscată!

ARAD. Societatile economice cu profil de panificatie, luate la control! VEZI pe ce se axeaza inspectorii!

inspectorii in control

Poliţiştii arădeni efectuează zilnic, controale şi verificări la societăţile economice cu profil de panificaţie, pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale în domeniul panificaţiei.

Activităţile desfăşurate de către  poliţişti se axează pe legalitatea înregistrării în contabilitatea societăţilor comerciale a tuturor operaţiunilor contabile efectuate, respectiv achiziţii de materie primă (făină, drojdie, amelioratori etc.), dar şi pe comercializarea produselor de panificaţie către consumatori, potrivit Inspectoratului Judetean de Politie Arad.
În data de 05.09 a.c., poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare Fraude au controlat un număr de 44 agenţi economici şi au constatat 8 infracţiuni de evaziune fiscală.
De asemenea, în urma neregulilor constatate, au fost aplicate  16 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 113.000 lei. Au fost confiscate aproximativ 600 de pâini şi 200 kg. făină de grâu, în valoare totală de 2000 de  lei.
La acţiunea ce se desfăşoară pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale în domeniul panificaţiei, participă inspectori din cadrul Autorităţii pentru Protecţia Consumatorului, precum şi din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă .
 paine confiscata

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *