Fata de 14 ani din Pecica rapusa de AH1N1?

ARAD. Directia de Sanatate Publica Arad a deschis o ancheta pentru a stabili cauzele exacte ale decesului adolescentei de 14 ani din Pecica. O familie distrusa, multe intrebari fara raspuns la care sunt doar umerii ridicati si nimeni nu este de vina, insa un suflet de copil s-a stins mult prea devreme!  eleva de 14 ani din Arad  a murit rapusa de visul AH1N1

Tragedia care a avut loc in urma cu cateva zile, trezeste fiori in randul parintilor, care doar incearca sa simta prin ce momente grele trec parintii copilei care a murit in drum spre spital. Totul a inceput miercuri, 20 februarie, cand copila a fost dusa de parinti, la Unitatea de Primire Urgente, in stare clinica grava, cu insuficienta respiratorie acuta. Mai mult de atat, in urma investigatiilor era suspecta si de tuberculoza pulmonara.

Medicii aradeni, vazand starea grava in care era fata au hotarat transferul ei la Spitalul Luis Turcanu din Timisoara. Se pare ca fata a suferit de o viroza hipertoxica , insuficienta respiratorie acuta galopanta, care a si dus la deces. „Pacienta, în varsta de 14 ani, a fost adusa cu o stare septica grava, a carei cauza exacta nu se cunoaste. Aparent, starea a fost cauzata de un virus gripal. Ce tuplina de virus a fost urmeaza sa se stabileasca prin examene de laborator”, a declarat directorul medical al SCJU Arad, Adrian Wiener.

Bianca, eleva a liceului ” Sabin Dragoi” din Arad, a fost o eleva model, educata, ambitioasa, frumoasa, care avea un viitor in fata. Disparitia ei i-a socat pe toti cei ce au cunoscut-o.

In urma anchetei se va stabili potentialul epidemic al bolii, iar daca Institutul Cantacuzino va confirma infectia cu virusul AH1N1, atunci toti cei care au intrat in contact cu fata va trebui sa fie atenti la simptome : febra 38, tuse,stare de voma,oboseala,frisoane,secretii nazale,dureri de cap sau diaree.

Mai multe persoane au fost diagnosticate cu acest visus: o femeie din Timisoara a fost diagnosticata cu virusul AH1N1, doua femei din Oradea, alte doua cazuri din judetul Mures, iar saptamana trecuta, un barbat din Borsa, judetul Maramures a murit la spital.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *