Fructe si legume confiscate din Piata Obor !

ARAD. Politistii Serviciului de Investigare a Fraudelor au desfasurat o actiune in Piata Obor din Arad, pe linia produselor accizabile si a marfurilor provenite din spatiul Uniunii Europene, care erau fara documente legale de provenienta. VEZI ce amenzi au primit cei sanctionati ! fructe si legume confiscate din Piata Obor

In cadrul actiunii au fost depistati P. Constantin de 41 ani, din Santana si P. Gheorghe de 50 ani, din judetul Alba, in timp ce comercializau material lemnos, fara ca avizele de insotire a marfii sa fie inregistrate in registrul unic de evidenta a materialelor lemnoase. Cei doi barbati au fost sanctionati contraventional cu suma de 3.000 lei fiecare.

Politistii au mai descoperit in urma verificarilor efectuate in piata, si la PFA B. ca societatea comercializa 237 kg. legume ( 123 kg. rosii, 68 kg. ardei, 46 kg. fasole verde ) fara a detine documente legale de provenienta. Intreaga cantitate de legume a fost ridicata in vederea confiscarii, in cauza fiind aplicata o sanctiune contraventionala conform Legii nr. 12 /1990, în valoare de 6.000 lei.
Au mai fost depistati B. Marian de 23 ani, din Vrancea, care comercializa cantitatea de 557 kg pepeni verzi si 124 kg caise si A. Ion de 39 ani, din judetul Caras Severin, care comercializa cantitatea de 3.400 kg cartofi.
In urma verificarilor s-a constatat ca cei doi barbati nu detineau autorizatie pentru efectuarea actelor de comert, si nu detineau documente legale de provenienta a marfii. Acestia au fost sancţionaţi contraventional cu suma de 1.500 lei fiecare, intreaga cantitate de marfa fiind ridicata in vederea confiscarii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *