Imi pun banii pe paza umana

Am invatat pe pielea mea rolul pe care firmele de paza il au in societate. Poate ca suna desuet, insa eu, pana sa imi deschid afacerea curenta, nu mi-am dat seama ca o firma de paza poate fi cruciala in drumul catre succes. In mintea mea, pana la momentul respectiv, firmele de paza erau potrivite pentru spitale, scoli banci si celelalte institutii publice in care era posibil sa se iste vreun scandal sau vreo neregula.

Ei bine, odata ce am deschis un mic depozit de alimente, am invatat pe calea cea mai neplacuta. De fapt, nici nu ma gandeam ca cineva ar putea sa fure baxuri de ulei sau de zahar, dar se pare ca pana nu vezi, nu crezi si asa mi s-a intamplat si mie. Desi aveam deja instalate camere de luat vedere, depozitul nu era pazit de nimeni (pentru ca ma gandisem ca irosesc bani degeaba, mai ales cand am camere video), iar hotii au putut intra linistit, ca in supermarket. Chiar ami relaxat, pentru ca nu trebuiau sa scoata niciun ban din buzunar, la plecare.

Dupa aceasta experienta, este evident ca am inceput sa caut firme de paza umana pentru a angaja un paznic. La inceput am gasit un paznic privat, care pentru cateva luni si-a facut treaba, pana cand a inceput sa vanda singur din marfa mea. Reusise sa  imi capete increderea si incepuse sa abuzeze de ea, cu gandul ca nu aveam sa observ lipsa regulata a cate vreunui lucru marunt. Sau cel putin asa se gandea el, pentru ca am observat dupa ceva timp ca lucrurile incep sa dispara putin cate putin. Evident, a trebuit sa intrerup lucrul cu el.

handsDupa alte cateva saptamani de cautari in care incercam sa trec in fiecare seara pe la depozit, la ore cat mai neregulate, pentru a fi imprevizibil, oboseala m-a ajuns din urma. Intre timp nu gasisem decat doua variante Best Guard Electronics SRL si inca un paznic privat. Dupa experienta negativa cu paznicul privat este evident ca am sunat la 0724 225 723 la firma si am stabilit un interviu cu ei.

In speranta ca totul avea sa fie in regula, am semnat un contract de paza umana permanenta pe timp de noapte la depozit. Mare mi-a fost bucuria cand am observat ca nu tremiteau doua nopti la rand acelasi paznic. Ba mai mult, in fiecare seara era tot alt paznic venit de la alta locatie, infelul acesta asigurand faptul ca nimic nu mai avea sa imi lipseasca din depozit. Din simplul motiv ca paznicii nu se cunoasteau foarte bune intre ei si nu aveau destul timp la dispozitie pentru a se acomoda cu depozitul meu, le era imposibil sa ma traga in piept cu orice.

Ma bucur ca am ales o firma care are un asemenea stil de operare, pe care nu l-am mai intalnit, dar care este foarte eficient. Abia dupa ce i-am angajat pe ei mi-am dat seama ca nimic nu se compara cu paza umana efectuata in mod profesionist si cinstit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *