Indicatiile terapeutice ale fizioterapiei din Bucuresti

Fizioterapia este un procedeu de recuperare in anumite afectiuni ale muschilor, articulatiilor sau nervilor. Tehnica urmareste efecte antialgice, antiinflamatoare, miorelaxante sau antiedematoase.

Una din indicatiile majore ale fizioterapiei este hernia de disc, care se poate ameliora fara o interventie chirurgicala.

Fizioterapia are drept scop imbunatatirea mobilitatii membrelor, reducerea proceselor inflamatorii, ameliorarea semnificativa a durerilor si recapatarea tonusului muscular.

Practic, fizioterapia se recomanda in cazul durerilor musculare, in artrita, in boli respiratorii si in cazurile de recuperare post operatorie.

Fizioterapia nu prezinta reactii adverse, dar poate fi contraindicata in cazul unor afectiuni cronice.

Se utilizeaza o gama variata de proceduri, precum electroterapia, ultrasunetele, impachetari cu parafina, bai galvanice, magnetoterapie si drenaj limfatic.

Clinica de fizioterapie din Bucuresti utilizeaza tehnici foarte moderne, care dau rezultate inca de la primele sedinte.

fizioterapieElectroterapia, una din procedurile de fizioterapie, presupune stimularea electrica a nervilor, avand efecte pozitive asupra durerilor.

Impachetarile cu parafina se aplica din cele mai vechi timpuri, avand numeroase beneficii. Acestea se folosesc foarte des in cazul reumatismului articular, in cazul circulatiei deficitare a sangelui in organism, sau pentru recapatarea mobilitatii musculare.

Baile galvanice se utilizeaza deoarece activeaza circulatia. Acestea au si un efect vasodilatator, fiind recomandate in cazul tulburarilor circulatorii, in nevralgii, luxatii, poliartrita reumatoida.

Magnetoterapia este o metoda care utilizeaza energia campului magnetic, care stimuleaza refacerea celulara . Se imbunatateste circulatia si la nivelul creierului, iar cantitatea de colesterol din sange se diminueaza, de aceea, se recomanda in cazul arterosclerozei.

Drenajul limfatic are rolul de a imbunatati sistemul limfatic, astfel se elimina din organism toxinele si celulele infectate cu agenti patogeni.

Ultrasunetele sunt utilizate deoarece grabesc procesele de vindecare de la nivelul tesuturilor. Marindu-se fluxul sangvin in zona in care sunt aplicate, aceasta este vascularizata corespunzator, iar leziunile se vindeca mult mai repede.

Un avantaj major al fizioterapiei din Bucuresti este faptul ca se adreseaza tuturor categoriilor de varsta. Metodele sunt diferite, in functie de istoricul bolii si de severitatea acesteia.

Pe langa tratarea afectiunilor, fizioterapia induce pacientului si o stare de relaxare, diminuandu-se starea de stres.

Fizioterapia a aparut inca din secolul 20, in toata aceasta perioada tehnicile au evoluat foarte mult, in prezent avand o rata mare de succes.

Fizioterapia este foarte importanta si dupa operatiile neurochirurgicale, deoarece ajuta pacientul sa isi recapete mobilitatea de la nivelul membrelor.

Printre contraindicatii se numara bolile cardiovasculare, sarcina, boli infectioase si alergice.

Inainte de inceperea fizioterapiei se realizeaza un control fizic amanuntit, asociat cu analize de specialitate, pentru a se identifica tipul afectiunii. Apoi, se stabilesc metodele care se vor utiliza.

Tratamentul individualizat va oferi cele mai bune rezultate. Supravegherea medicala este esentiala, pentru a se observa progresele.

Concluzionand, fizioterapia cuprinde metode variate, care dau rezultate in afectiunile reumatismale, circulatorii, articulare, musculare.

Prin fizioterapie, se imbunatateste considerabil viata pacientilor, acestia pot sa isi reia treptat o parte din activitatile zilnice, deoarece durerile sunt ameliorate. Aparatul locomotor isi redobandeste mobilitatea. Pentru orice detalii, apelati cu incredere la un cabinet specializat, inca de la primele semne de durere, deoarece preventia va asigura o stare de sanatate cat mai buna.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *