Pentru o experienta buna, adu cabina foto la teambuilding

De putine ori se intampla ca vestitele teambuildinguri sa fie ceva rupt din domeniul cosmarurilor, mai degraba, decat o experienta cu adevarat folositoare.

Cu totii am fost in aceasta situatie. Aceste teambuildinguri pot fi atat de nefericite incat poate dezina si mai tare echipa decat sa o consolideze. Stiti sentimentul Acela cand dintr-o data toata lumea se poarta ca niste copii ori cand se straduiesc prea tare sa fie veseli si amuzanti incat cad in derizoriu? Cu siguranta il stiti.

Ca sa va faceti o idee ca teambuildingurile pot fi adevarate dezastre, iata cateva dintre situatiile in care au fost pusi angajatii in timpul acest teambuildinguri, de-a lungul timpului, in lume.

Unii angajatori si-au adunat toti subalternii intr-un Jacuzzi, complet dezbracati, intr-o incercare a sa de a-I face pe toti sa se simta egali si sinceri unii cu altii… cred ca ne putem imagina cu totii ca aceasta situtatie este cel putin stranie, daca nu ilara de-a dreptul.

cabina-fotoAltii au inventat un joc care se numeste trenul adevarului – toti se aseaza intr-un cerc si se fac publice parerile tuturor despre toata lumea. Pare mai degraba o metoda scoasa din filmele de adolescenti si nu prea reusim sa vedem unde anume se ascunde ideea buna.

Mai mult, unii angajatori si-au dus anagajati in excursiile lor preferate, fiind cumva indiferenti la asteptarile si aptitudinile angajatilor.

Aceste au fost toate idei de ‘asa nu’, insa astazi te ajuta sa iti faci teambuildingul o experietna placuta, fara sa fie nevoie sa iti chinui angajatii prin cine stie ce colt neprietenos de lume.

  1. Ridica probleme reale, intr-un mod prietenos. Aici nu ma refer la probleme ale angajatilor, si probleme sau situatii ale firmei. Intreaba pe fiecare dintre ei ce cred ca ar trebui facut, si nu omite vreunul din ei. Parerile lor ar trebui sa fie valoroase pentru tine si nu stii niciodata unde se ascunde Solutia problemelor tale. Ofera tuturor posibilitatea sa vorbeasca si ascultati-I impreuna.
  2. Acordati-va timp sa analizati ce trebuie sa schimbati la modul de lucru, ori puneti la cale un plan de crestere a afacerii. Stabiliti un scop si puneti bazele unei strategii. Acesta este de fapt rolul unui teambuilding, si poate ca nu ar trebui sa uitati asta.
  3. Daca vreti sa ‘jucati vreun joc de strategie’ prefaceti-va ca firma voastra este in pericol sa dea faliment, sau a aparut o problema neprevazuta. Rezolvati aceste probleme iagine, pentru ca in cazul in care aceste chiar vor apare, sa stiti deja care e solutie.
  4.  Constructia si mentinerea unei echipe este o munca constanta care poate, si ar trebui, sa fie presarata din loc in loc si cu momente mai relaxante. Un astfel de moment poate fi inchirierea unei cabine foto la teambuilding . Este o ocazie foarte buna de a destinde atmosfera si de a  crea un mediu placut si primitor.

5.   Evita consultantii care ‘stiu mai bine’ ce e de facut intr-un teambuilding. Tu iti cunossti angajatii mai bine decat ei, asa ca mai bine pune-ti mintea la contributie. Nu uita sa le oferi si o oaza de liniste angajatilor tai, chiar si printr-o cabina foto la teambuilding.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *