Politistii rutieri in actiunea „Alege viata”!

ARAD. Marti 27 noiembrie, politistii rutieri din Arad au organizat o actiune intensificata in cadrul campaniei „Alege viata! „,care a vizat combaterea incalcarilor normelor rutiere care reglementeaza indisciplina pietonilor.

Aceasta acţiune a avut loc între orele 10.00-13.00 şi 14.30-17.30  şi  au fost folosite echipamentele de supraveghere a traficului rutier şi de măsurare a vitezei de deplasare.
Potrivit Inspectorului princip. Meszar Razvan, la actiune au participat poliţişti rutieri şi poliţişti din cadrul posturilor de poliţie comunale, respectiv poliţişti de siguranţă publică, în sistem integrat, împreună cu lucrători din cadrul Biroului Drumuri Naţionale şi Europene.
Pentru neregulile constatate au fost aplicate 287 de sancţiuni contravenţionale, din care 161 pentru depăşirea limitelor legale de viteză. Pentru că au traversat neregulamentar, 39 de pietoni au fost sancţionaţi contravenţional, iar aproximativ 40 de persoane au fost sancţionate pentru că nu foloseau centura de siguranţă.
Potrivit agentului sef Trasca Costel, pentru depăşirea vitezei legale de deplasare şi pentru efectuarea de depăşiri neregulamentare, 9 soferi au ramas fara permise auto.
Acţiunile pentru prevenirea accidentelor rutiere vor continua şi în perioada următoare.
Principalele cauze ale accidentelor rutiere sunt reprezentate de nerespectarea regimului legal de viteză sub cele două forme de manifestare, respectiv neadaptarea vitezei la condiţiile de drum şi viteza excesivă, traversarea neregulamentară a drumului public de către pietoni, neacordarea priorităţii de trecere vehiculelor, respectiv pietonilor.
În vederea atingerii obiectivului de reducere a riscului rutier, respectiv diminuarea numărului accidentelor rutiere cu consecinţe grave, şeful Poliţiei Române, chestor principal de poliţie Petre Tobă, a dispus tuturor unităţilor de poliţie teritoriale să analizeze cauzele care au dus la creşterea numărului de evenimente rutiere deosebite şi să acţioneze punctual pentru remedierea lor, prin  intensificarea activităţilor pentru prevenirea acestor evenimente rutiere grave.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *