Sergiu Nicolaescu a incetat din viata!

Marele regizor roman, SERGIU NICOLAESCU a incetat din viata in aceasta dimineata, la spitalul Elias din Bucuresti. A plecat de pe scena marilor actori, inca o mare stea! sergiu_nicolaescu

Maestrul Ion Besoiu spune despre aceasta mare pierdere: „Sergiu Nicolaescu este un nemuritor! „, cu o mare tristete in glas. Regizorul suferea de peritonita , iar pe data de 28 decembrie 2012 a avut lov o interventie, in urma careia,pana mai ieri, parea ca se simte mult mai bine.

Sergiu Nicolaescu a incetat din viata in urm aunor complicatii pulmonare si cardiace. Regizorul s-a stins din viata, la 82 de ani.

Un mare actor,  un mare regizor, care si-a dedicat viata pentru scena! Toata munca lui o „croia” cu multa pasiune.

Ca actor a jucat in:
” Mihai Viteazu”, „Atunci i-am condamnat pe toti la moarte”, „Cu mainile curate”, „Ultimul cartus”, „Felix si Otilia”, „Un comisar acuza”, „Mihail, caine de circ”, Capcana mercenarilor”, „Duelul”, „Viraj periculos”, „Triunghiul mortii”, „Carol I”.A regizat : „Dacii”, „Ultimul mohican”, „Mihai Viteazul”, „Osanda”, „Ultima noapte de dragoste”, „Viraj periculos”, „Orient Express”, „Carol I”, „Poker”. A realizat si documentare: „Memoria Trandafirului”, premiat in 1962 la Cannes.A scris si scenariile multor filme: „Nea Marin Miliardar”, „Triunghiul mortii”, „Revansa”. A realizat doar doua comedii.

Sergiu Nicolaescu a participat activ la Revolutia din 1989 a fost senator in Parlamentul Romaniei din 1990 pana in 12 decembrie 2012, cand si-a luat „la revedere”.

Pe scurt despre Sergiu Nicolaescu:
Ca actor a jucat in:

” Mihai Viteazu”, „Atunci i-am condamnat pe toti la moarte”, „Cu mainile curate”, „Ultimul cartus”, „Felix si Otilia”, „Un comisar acuza”, „Mihail, caine de circ”, Capcana mercenarilor”, „Duelul”, „Viraj periculos”, „Triunghiul mortii”, „Carol I”.A regizat :
„Dacii”, „Ultimul mohican”, „Mihai Viteazul”, „Osanda”, „Ultima noapte de dragoste”, „Viraj periculos”, „Orient Express”, „Carol I”, „Poker”. A realizat si documentare: „Memoria Trandafirului”, premiat in 1962 la Cannes.
A scris si scenariile multor filme: „Nea Marin Miliardar”, „Triunghiul mortii”, „Revansa”. A realizat doar doua comedii.
Sergiu Nicolaescu a participat activ la Revolutia din 1989 si este senator in Parlamentul Romaniei din 1990 pana in prezent.
Dumnezeu sa-l odihneasca in pace!

One comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *