Tamplarie PVC Suceava – calitatea este pe primul loc

Este bine stiut faptul ca tamplaria din PVC este in topul alegerilor oamenilor, atat pentru locuinte, cat si pentru spatiile destinate activitatilor profesionale sau recreationale. Bineinteles motivul pe care se bazeaza o astfel de alegere are legatura cu beneficiile pe care acest tip de tamplarie le aduce pe termen lung, cum ar fi: rezistenta ridicata in timp, confortul crescut datorita proprietatilor de izolatie fonica si de izolatie termica ridicata.

Ce poate fi mai frumos decat atunci cand vii acasa dupa o zi grea de munca si gasesti totul perfect: temperatura placuta, linistea de care ai nevoie, sentimentul crescut de siguranta. Nimic nu inlocuieste aceste clipe de relaxare petrecute in interiorul locuintei datorita unei alegeri corecte.

Astfel ca este bine sa iei in considerare achizitionarea de tamplarie PVC Suceava care iti poate oferi toate aceste beneficii. Daca esti interesat de o astfel de achizitie, ramai la acest articol pentru a te informa cat mai bine cu privire la acest subiect.

De ce criterii trebuie sa tii cont cand iti este montata o astfel de tamplarie PVC Suceava?

Trebuie sa tii cont de aerisire

Adevarul este ca tamplaria PVC Suceaza etanseaza incaperea mult mai bine decat cea de lemn. Chiar si asa insa este necesara prevederea elementelor de tamplarie cu sisteme de aerisire controlata.

Aerisirea controlata poate fi realizata prin niste gauri de aerisire pe cercevea, cu garnituri speciale, mai mici decat garniturile obisnuite, plasate in partea de sus a ferestrei sau cu sisteme speciale de aerisire care pot avea inclusiv filtru de polen.

Trebuie sa tii cont de izolarea cu garnituri

In general, printre elementele de tamplarie PVC se gasesc si garnituri de etansare pentru izolare termica si fonica. Asadar, verifica prezenta acestor garnituri fara de care nu se poate realiza izolarea fonica si termica.

Trebuie sa tii cont de armare

Un alt detaliu importantul este faptul ca profilele din PVC se armeaza cu rigidizari de otel zincat cu grosimi de 1,5 sau 2 mm in functie de structura profilului si utilitatea sa. Ca sa poti verifica existenta armaturii cand are loc montajul tamplariei PVC, trebuie sa faci un lucru simplu.  Trebuie sa ceri celui care monteaza sa scoata unul dintre suruburile cu care s-a prins otelul de profil si sa se reintroduca surubul la o distanta de 1,2 cm de locul initial.

In cazul in care surubul intra greu, atunci exista armatura de otel. Mai exista si o alta metoda de verificare a existentei armaturii care se realizeaza prin gaurirea tocului sau a cercevelei si astuparea ulterioara a gaurii cu un dop de silicon. Este important sa stii ca prinderea corecta a armaturii se face pe partea tocului care vine in contact cu peretele, cu suruburi autoforante, la o distanta de 250-300 milimetri si 150 milimetri langa coltul ramei pentru profile albe, iar pentru profilele maro la distanta de 200-250 mm. Iar pe cercevea vei observa suruburile care prind armatura se vor afla pe partea de asezare a geamului termopan, distantele fiind aceleasi. Bineinteles, este esential ca si celelalte profile cum ar fi traversa sau stalpul care impart fereastra sa fie armate cu otel zincat, cu aceleasi prinderi.

Trebuie sa tii cont de condens

Din pacate cu totii de confruntam mai devreme sau mai tarziu cu aceasta situatie neplacuta care apare in functie de trei factori: umiditatea interioara, temperatura aerului in interior si temperatura aerului in exterior. Alti factori favorizanti care mai pot contribui la aceasta situatie neplacuta sunt si temperatura interioara scazuta, profilele sau garniturile folosite cu parametri necorespunzatori.

Asadar, daca iti doresti sa iti achizitionezi tamplarie PVC Suceava si vrei sa te bucuri de calitatile sale la capacitate maxima, incearca sa fii foarte atent atunci cand montajul are loc si ai grija ca acesta sa fie facut de oameni experti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *