TAXA AUTO! Proprietarii masinilor mai vechi, platesc mai mult!

TAXA AUTO. Premierul Victor Ponta a anuntat in sedinta de vineri, ca taxa de prima inmatriculare va fi inlocuita cu un „timbru de mediu”. AFLA cum va fi calculata plata pentru acest „timbru de mediu”!taxa auto

Victor Ponta, spune ca plata pentru acest timbru de mediu va fi calculată în funcţie de emisia de noxe şi capacitatea cilindrică a vehiculului.

Taxa de primă vânzare auto, a fost suspendată de fostul Guvern doar până la începutul acestui an.

Taxa de primă înmatriculare auto va fi înlocuită cu un „timbru de mediu” pentru care proprietarii de vehicule vechi şi poluante vor plăti mai mult, iar deţinătorii de vehicule noi vor plăti mai puţin sau chiar deloc în cazul maşinilor hibride electrice, potrivit Mediafax.

Taxa de primă vânzare auto, introdusă de Guvernul Boc la sfârşitul anului 2011, trebuia percepută cu ocazia primei transcrieri a dreptului de proprietate în România asupra unui autovehicul rulat şi pentru care nu a fost achitată taxa de poluare.

Inlocuirea actualei taxe de primă înmatriculare cu o acest „timbru de mediu”,  va fi calculată în funcţie de nivelul de poluare, dar care să nu fie mai mare decât preţul autoturismului.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *