Zsolt Torok, mândria Aradului !

ARAD. Echipa românească de alpinism formată din Zsolt Torok, Marius Gane, Aurel Sălăşan şi Teo Vlad a reuşit, în premieră pentru România, ascensiunea lui Nanga Parbat( 8125 m) din Himalaya.

Zsolt Torok

Zsolt cu Aurel şi Teo au pornit în ascensiune de la cota de 7500 m, la ora 04 dimineaţa, iar Marius a pornit la ora 01, fiind primul care a ajuns pe vârf, urmat de Aurel, iar apoi de Zsolt.

Mulţumim tuturor celor care s-au implicat în rezolvarea securităţii alpiniştilor noştri, Guvernului Republicii Pakistan, Ministerului Afacerilor Externe al României şi în special domnului Emilian Ion – Ambasadorul României la Islamabad care s-a interesat în permanenţă de situaţia echipei. Mulţumim de asemenea tuturor celor care au fost alături de echipa noastră cu gândul şi cu mesajele de încurajare! Mulţumim sponsorilor şi tuturor celor care susţin această expediţie” – a declarat alpinistul arădean, Zsolt Torok.

Varful Nanga Parbat este considerat intre alpinisti ca unul dintre piscurile cele mai grele de escaladat, fiind al noualea varf ca inaltime din lume.

Cei cinci alpinişti au primit medalii din partea Radio România,pentru extraordinara lor performanţă. Alpiniştii au mulţumit radioului public pentru implicarea sa ca partener media în susţinerea expediţiei.

La capătul misiunii, care a durat peste o lună, temerarii au înălțat steagul României la 8.126 de metri, în Pakistan.

Alpinistii romani au escaladat  Varful Nanga Parbat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *